onsdag 26 november 2014

Min parafras av a reverse mermaid















1. Beskriv vad du ser

1. Vad föreställer bilden?
Det är en sorts varelse (fisk/människa) som på havet vid stranden med horizonten i bakgrunden.

2. Miljön.
Jag upplever att miljön i denna bilden är lite dimmigt, nästan både varm och kall. Om man kollar på stranden ser man värmen, men om man kollar längre bort ser det dimmigt och kallt ut. Vinden och vågorna är också en anledning till att jag upplever den lite dyster och kall.

3. Hur har konstnären arbetat med förhållandet mellan ljus och skugga i bilden.
Jag får känslan av att det mycket moln men att solen lyser igenom vid stranden medan ute på havet är det dimmigt och mörkt.

4. Hur titeln relaterar till konstverket.
Jag tror titeln står för mixad natur ungefär och varelsen på bilden är mixad mellan människa och fisk.

5. Varför gjordes bilden tror du.
Det är en väldigt intressan och stark bild som väcker många olika känslor och olika sätt att tolka den på.

6. Vilket budskap har konstverket.
Detta är en bild som man kan kolla på hur länge som helst och upptäcka nya känslor och sätt att tolka bilden på. Jag själv kommer alltid tillbaka till en sjöjungfru och att det inte är något man vill vara. Att varelsens själ på bilden har lämnat kroppen.


Rene Magritte

Magritte utvecklade sin stil via poesin "poesins överlägsenhet över måleriet" Han målade litterära målningar och exakta bilder som inbegriper poetiska idéer

söndag 25 maj 2014

Reklamfilm

Vi valde att göra en reklamfilm om Gibson gitarren. Först tänkte vi på andra produkter, som tvål, parfym och t-shirt men det var redan så många som hade valt det och det finns redan massor med reklam om dom produkterna. Så Gibson var bättre. Vi ville ha humor i filmen så att det fick folk att skratta. Ungdomar var vår främsta målgrupp. Jag hjälpte till med att komma med lite idéer hur vi skulle filma vi skulle göra. Det gick ganska snabbt att få ordning på storyn, Med tanke på att båda jag och James var sjuka/lediga på några av lektonerna. Jag var med och bestämde vad, var och hur vi skulle filma. Det var jag som filmade nästan allt. Vi är nöjda med filmen och vi har följt storyn som vi hade tänkt ut i början.

torsdag 20 mars 2014

Reklam

http://www.youtube.com/watch?v=_Zt_bmuupnI

Reklam för kaviar. dom vill att fler ska köpa kaviar och ha som de som pålägg. Denna reklamen har ingen speciell färg utan den utspelar sig i en miljö i ett ganska stökigt kök och en liten familj.

torsdag 23 januari 2014

Ingridienser:
Sej
1 st potatis
Dill
Ströbröd
Chillipulver
Morot





Vi börja med att pensla fisken med ägg